Thor Røgeovn

Thor Røgeovn

DKK 2.995,00

Thor røgeovn som vi selv har udviklet. Ovnen har vi givet et spids tag for at undgå kondensdryp på røgvarerne ved koldrøgning.

Til varmrøgning kan du bruge småbrænde eller du kan tilkøbe et el varmelegeme.
Hvis du bruger elvarme fylder du røgesmuld i fyringsskuffen inden du lægger elvarmeren ned oven i skuffen.
Smulden må gerne røre elvarmeren i starten for at få smulden til at gløde. Du kan finde varmelegemet her: https://danishoutdoor.dk/vare/106030/

Firkantet røgovn med sadeltag til kold- og varmrøgning. h x b x d: 140 cm x 39 cm x 28 cm.
Ovnen er i stål 430 som er en ferristisk rustfri stål der er meget velegnet til røgeovne. Rygeovne er blevet popnittet og boltet sammen for at undgå de problemer der kan opstå ved punktsvejsning i denne type plade.
Ovn der bruges til røgning af alle råvarer om det er koldrøgning af laks spegepølser bacon eller vildt eller varmrøgning af fisk skaldyr og andet. Ovnen har ekstra højde til f.eks. hornfisk.

Denne røgeovn varmes op ved at du tænder op i skuffen med små brændestykker og lægger smuld ned sammen med gløderne. Når temperaturen er ca. 70 grader lægger du nogle håndfulde smuld på gløderne og lukker for både bund og topspjæld – derved går flammerne ud og kraftig røgudvikling begynder.

Hvis temperaturen falder for hurtigt åbner du lidt for luften igen og efter noget tid vil det ofte være nødvendigt at få bålet til at blusse op og fyre lidt mere på for at få temperaturen op igen.

Koldrøgning foregår ved at du kun lægger røgesmuld ud i fyringsskuffen i en hestesko og antænder det med en lille brænder eller lidt sprit. En glød vil bevæge sig stille rundt i smuldet og skuffen har en størrelse der giver ca. 10 timers koldrøgning på en opfyldning med ca. 1-2 liter røgesmuld.

Til ovnen medfølger:

  • Røgetermometer
  • Fyringsskuffe til brænde (og som er forberedt til elvarme)
  • Drypbakke
  • Ophængskroge til fisk og kød
  • 4 røgestænger
  • 1 pose elletræ røgespåner (til optændning)
  • 1 pose bøgesmuld
  • brugsvejledning til ovnen

Vi har også en god røgerist i rustfri stål der kan lægges oven på 2 røgestænger. Se under røgeovne tilbehør

Holdbarhed

Vi anbefaler, at du placerer din Thor røgeovn under et halvtag for at beskytte overfladen mod sne, frost og regn eller benytter et overtræk.

På lager

Varenummer (SKU): 011217 Kategori: