Vinometer inkl. termometer

Tilbud

Vinometer inkl. termometer

174,00 kr.

Der er mange parametre der kan stilles på undervejs i brygprocessen. Temperatur ph-værdi syre sukkermængde er nogle af de vigtigeste parametre bryggeren holder øje med undervejs i processen. Dit bryg er en levende proces som du kan styre hvis du har korrekte og pålidelige data om brygprocessen. Og husk nu at skrive ned i brygrapporten hvilken status brygget har gennemløbet. Dokumentation er en forudsætning for at vi kan gentage en succes eller undgå en fiasko.

Vi leverer pålidelige kvalitetsmåleredskaber så du under hele brygforløbet har styr på i hvilken retning brygget udvikler sig.

For at beregne alkoholprocenten så aflæses mængden af sukker i dit bryg umiddelbart inden du tilsætter gæren. Og igen måles mængden af sukker når gæringen er færdig og du skal til at tappe brygget på flasker. Sukkermængden måles som regel i oechslegrader eller i plato. Eksempel: lige inden du tilsætter gær viser oechslevægten 1060 oechslegrader når brygget er færdiggæret og du skal til at tappe på flasker så viser oechslevægten 1020 oechslegrader. Forskellen er 40 grader dem deler du med 75 og resultatet er at dit bryg har en alkoholprocent på 5333%.

Vinometeret inklusive termometer måler alkoholprocent (ABV). Ved at udføre to målinger første måling med alkohol og anden måling uden alkohol (efter fordampning) så er differencen udtryk for alkoholindhold og procentangivelse aflæses i den medfølgende tabel.

Alkoholmængde angives typisk i ABV (alcohol by volumen) men kan også angives i ABW (alcohol by weight). ABW er det samme som ABV * 08.

Målebægeret følger ikke med og skal købes seperat. Vi kan levere målebæger i plast 35 cm. højt som du kan bruge til aflæsning af vægtfylde det kan bestilles via dette link : målebæger

På lager

Varenummer (SKU): 60401056 Kategorier: , ,