Blandingen indeholder desuden GDL som surhedsregulerende middel, der virker som hurtigmodner. Posen indeholder 300 gr. krydderiblanding hvilket rækker til 10 kg. kød/spæk efter eget valg.
Ønsker du en mager spegepølse kan du gå efter ca. 15% fedt og ønsker du en knap så mager spegepølse kan du gå efter 20-40% fedt. Pr. kg. fars skal du tilsætte 30 gr. krydderiblanding og røre det godt sammen.
Derefter rører du hakket spæk i, hvis du anvender det og til sidst rører du 23 gr. salt og 10 gr. nitritsalt i pr. kg. fars. Ved de første dages modning er det vigtigt at du undgår, at pølserne tørrer for hurtigt ud, f.eks. må de ikke hænge i træk.
Røgning kan foregå af et par omgange, gerne første gang efter 4-5 dage. Efter et par uger kan du begynde at teste hvordan spegepølserne er blevet.
Opskrift : 3,50 kg okse kød 3,50 kg Svinekød 3,00 kg spæk 0,230 kg Kogesalt 0,100 kg Nitritsalt 0,300 kg RFB Sønderjysk spegepølse (Indeholder GDL, så syrning er kontrolleret) 0,006 kg starterkultur (Kan undværes, giver en bedre farve og aroma dannelse).
Ingredienser: Dextrose, surhedsregulerende middel (E 575), krydderier (peber, koriander, chili, ingefær), hydrolyseret vegetabilsk protein (raps, majs), antioxidanter (E 300, E 330), rom, peberekstrakt.