Opskriftsforslag (kan variere fra brugsanvisningen på posen – begge dele kan bruges):
4 kg. grisekød (8-14% fedt) og 3,5 kg. snitter hakkes hver for sig igennem 3 mm hulskiven eller minihakker til den ønskede grovhed er opnået og stilles derefter i kølerum. Grisekødet kommes i røremaskinen og der køres nogle omgange, hvorefter 100 gram nitritsalt, 850 gram Nordisk Krydderurtepølse uden mel og mælk og 1,9 kg isvand tilsættes. Når dette er rørt fint ud tilsættes de hakkede snitter og 600 gram isvand. Der røres til en god emulsion og den ønskede grovhed er opnået.
Sluttemperatur ca. 12-14°C.
Stopning:
Stoppes i grisetarme.
Tørring:
Ved 50°C i ca. 20 min.
Rygning:
Ved 70°C i ca. 30 min. eller til en pæn gylden farve er opnået.
Kogning:
Ved 80°C til en kernetemperatur på 75°C.
Afkøles fra 65°C til under 10°C på max. 3 timer.
Ingredienser: Kartoffelstivelse, kartoffelpulver, salt, tomat, stabilisator (E 451), løg, dextrose, urter (persille, rosmarin, løvstikke), hvidløg, tangpulver, peber, antioxidant (E 301).