Birkesaft Tappe Kit

Birkesaft Tappe Kit

175,00 kr.

Kittet indeholder:
1 x Birkesaft tappesæt (Indeholder: 1 meter PVC plastslange, tappestuds, dyveler til at lukke hulet)
5 x 2.5 liter dunke inkl. låg
1 x 12 liter spand inkl. låg og hul

Alle produkter er fødevaregodkendt.

Birkesaft er mild aromatisk og har en smule sødme. Saften kan bruges i saft sirup øl-brygning birkevin sorbet og meget mere.

I marts-april er birketræerne sprængfyldte med saft og klar til at blive tappet. Bor et hul i siden af træet ca. en halv meter over jorden. Hullet må gerne hælde lidt nedad.
Monter det rustfrie tapperør i hullet og slangen på tapperøret. Den anden ende af slangen ledes ned i den fødevaregodkendt spand eller måske en 2.5 liters dunk egnet til frysning.

Dette er et lille simpelt tappesæt som kan bruges igen og igen. I løbet af 1-2 uger kan du tappe en stor portion birkesaft. Det er en god ide at tømme tappespanden hver anden dag og opbevare saften i fryseren indtil du har den mængde birkesaft du skal bruge. Vær opmærksom på at rengøre din tappespand ca. hver 4 dag da bakterier/gæring ellers kan forringe kvaliteten af din friske birkesaft.

Tapperøret er lavet i rustfast materiale der er nemt at rengøre og desinficere i kogende vand inden anvendelse. Slangen er også lavet i fødevaregodkendt materiale og tåler varme op til 60 grader.
Der medfølger dyvel til at lukke hullet i træet efter tapning. Du kan også snitte en lille pind til så den passer i hullet efter tapning.

På lager

Varenummer (SKU): 601021-2 Kategorier: ,