Vin – af druer og anden frugt

Tilbud

Vin – af druer og anden frugt

276,00 kr.

Vin – af druer og anden frugt
Forfatter: Jørgen Broe og Jørgen Bech-Andersen

”Vin af frugt og bær” fra 1987 har inspireret Jørgen Broe til at lave en opdatering i samarbejde med Jørgen Bech-Andersen og det er der kommet en glimrende bog ud af. “Vin – af druer og anden frugt” er en positiv oplevelse og hæver sig betragteligt over niveauet for andre sammenlignelige bøger.

Grundlæggende viden om vinfremstilling gennemgås omhyggeligt og detaljeret uden at virke indforstået. Vinfremstillingsprocessen formidles i et sprog så også begynderen kan følge med.

Grundmetoder til fremstilling af druevin bliver behandlet grundigt i et nyt afsnit. I Danmark er der sket en enorm udvikling af vinfremstilling af vindruer siden Jørgen Bech-Andersen udgav sin bog i 1987. Et godt kapitel som går i dybden med hvordan du kan lave din egen druevin.

Forfatterne nøjes ikke med at formidle HVORDAN vin fremstilles men gennemgår også omhyggeligt HVAD der sker under selve fremstilingsprocessen. En biokemisk proces hvor vinmageren er herre over en særlig form for liv. ”Det er dårligt nok en videnskab at lave vin det er snarere en kunstart” skriver forfatterne på side 58 en god detalje som netop handler om at overskud passion og kærlighed er vigtige elementer i vinmagerens tilgangsvinkel til at skabe god vin.

Forfatterne har helt ret vinfremstilling er en kunstart! Derfor er kapitel fire mit favorit kapitel. Når al grundviden er på plads så skal der skabes og kreeres spændende opskrifter på vin. Kapitel fire er som en symfoni hvor komponisten har styr på musikteori melodiopbygning rytmer tonearter instrumentering etc. I kapitel fire giver de to gange Jørgen den gas og kommer med den ene smukke og forførende vinopskrift efter den anden. Her er opskrifter på appelsinvin blåbærvin multebærvin tyttebærvin og vin af mange andre slags frugt. Et særdeles inspirerende kapitel. Er du i dårligt humør en dag så læs kapitel fire det kan man kun blive i godt humør af.

Smagsbedømmelse af vin kvalitet og fejlhåndtering grundlæggende kemi samt relevante målemetoder er emner der også bliver behandlet i bogen. Forfatterne er sikre i deres stof har masser erfaring med at formidle vin-teori og har også praktisk erfaring med at fremstille vin. Når enzymer syretal eller andre lidt mere svære spørgsmål skal forklares så forvilder de sig ikke ud i usikre langhårede forklaringer.

Dette er en bog der er en god grundbog til begynderen i vinfremstilling men det er også en god og inspirerende opslagsbog for den erfarne vinmager. Der er et stort potentiale i den jeg tror det kan blive en bog der også vil være populær om mange år. Det kan blive en klassiker.

På lager

Varenummer (SKU): 805071 Kategorier: ,