Refraktometer – 0-170°/ 0-25 vol% med ATC

Tilbud

Refraktometer – 0-170°/ 0-25 vol% med ATC

273,00 kr.

Refraktometer er et avanceret måleinstrument der måler vægtfylden i en given væske. Brug refraktometeret til at måle hvor meget sukker der er i din vin, øl, mjød, cider eller hvad du vil brygge. Refraktometeret viser resultat i måleenheden Plato oechsle og brix.

Et refraktometer virker ved at registrere brydningsindexet i en given væske der er sammensat af sakkaridforbindelser og anden væske. Hvordan sakkaridforbindelserne influerer på væskens brydningsindex er der rimmelig styr på, men den øvrige væske er en sammensætning af vand og alkohol, der kan være vanskelig at bestemme hvilket komplicerer refraktometrerets måleresultat. Via dette link kan du korrigere dit måleresultat så det bliver mere nøjagtigt: https://brygbaren.dk/beregninger/refraktometer/

Men skal alkoholprocenten angives i forhold til rumindhold eller i forhold til væskens vægt. Det er det store spørgsmål der jævnligt kan give anledning til lidt forvirring. Alkoholmængde angives typisk i ABV (alcohol by volumen) men kan også angives i ABW (alcohol by weight). ABW er det samme som ABV * 08.

På lager

Varenummer (SKU): 60401040 Kategorier: , ,