Refraktometer – Alkohol 0-80 Vol %

Refraktometer – Alkohol 0-80 Vol %

390,00 kr.

Dette refraktometer er et avanceret måleinstrument der måler alkoholprocenten i en given væske (ABV). Den måler mængden af alkohol i området 0 til 80%.

Et refraktometer virker ved at registrere brydningsindexet i en given væske. Der findes refraktometre til forskellige formål som f.ex.: måling af vandindhold i honing, kølevæske i en motor sukker indhold i frugt saltopløsning i havvand etc.

Med dette refraktometer måler du alkohol-mængden i en væske sammensat af vand og alkohol. I de fleste alkoholiske væsker er der også en større eller mindre mængde af sukkerforbindelser. Måling af alkoholprocent i de fleste typer spiritus er rimelig nøjagtigt men ønsker du at bestemme alkoholprocenten i øl, vin, mjød, eller lignende er du også nødt til at vide, hvor stor mængden af sukker er i substansen og herefter indlæse måleresultatet i et korrigeringsprogram, som returnerer det korrekte måleresultat. Der findes mange korrigeringsprogrammer ude på internettet via dette link kan du få adgang til en samling af forskellige korrigerings- og beregningsprogrammer :  http://www.musther.net/vinocalc.html#alcoholcalculation

Skal alkoholprocenten angives i forhold til rumindhold eller i forhold til væskens vægt??? Det er det store spørgsmål der jævnligt kan give anledning til lidt forvirring. Alkoholmængde angives typisk i ABV (alcohol by volumen) men kan også angives i ABW (alcohol by weight). ABW er det samme som ABV * 08.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 60401030 Kategori: