Birkesaft Tappesæt

Tilbud

Birkesaft Tappesæt

50,00 kr.

Birkesaft er mild, aromatisk og har en smule sødme. Saften kan bruges i saft, sirup, ølbrygning, birkevin, sorbet og meget mere.

I marts og april er birketræerne sprængfyldte med saft og klar til at blive tappet. Bor et hul i siden af træet ca. en halv meter over jorden. Hullet må gerne hælde lidt nedad. Montér det rustfrie tapperør i hullet og slangen på tapperøret. Den anden ende af slangen ledes ned i en fødevaregodkendt spand eller måske en 1 liters eller 2,5 liters dunk egnet til frysning.

Dette er et lille simpelt tappesæt som kan bruges igen og igen. I løbet af 1-2 uger kan du tappe en stor portion birkesaft. Det er en god ide at tømme tappespanden hver anden dag og opbevare saften i fryseren indtil du har den mængde birkesaft du skal bruge. Vær opmærksom på at rengøre din tappespand ca. hver 4 dag da bakterier/gæring ellers kan forringe kvaliteten af din friske birkesaft.

Tapperøret er lavet i rustfast materiale der er nemt at rengøre og desinficere i kogende vand inden anvendelse. Slangen er også lavet i fødevaregodkendt materiale og tåler varme op til 60 grader. Der medfølger dyvel til at lukke hullet i træet efter tapning. Du kan også snitte en lille pind til så den passer i hullet efter tapning.

På lager

Varenummer (SKU): 601021 Kategorier: , , , ,