Mosteri sæt tilbud 20 liter

Mosteri sæt tilbud 20 liter

4.345,00 kr.

Et godt solidt mosteri til hjemmeproduktion af æblemost.

Består af den lækre italienske kurvepresse på 20 liter pressedug og ny forbedret æblemølle med svinghjul kraftigere konstruktion og 40×40 cm tragt

Pressen på 20 liter står fint alene men kan også sættes fast. Æblemøllen kan sættes fast mellem to borde eller i en trækasse v.h.a. et par skruetvinger. Under møllen stilles en helt ren spand på en stol til de kværnede æbler og på den måde får I en en god opstilling med en god arbejdshøjde. En fordel ved denne opstilling er at et hold kan kværne flere æbler med møllen samtidig med at et andet hold presser most.

Nedfaldsæbler kan fint bruges men de skal vaskes rene med vand og børste og evt. dårlige æbler skal sorteres fra.

Det er sjovt at eksperimentere med forskellig smag og farve på mosten når der anvendes forskellige æblesorter.

Vi anbefaler at mosten drikkes eller fryses ned i plastdunke med det samme. Når mosten er friskpresset eller taget op af fryseren kan den holde sig op til 3-4 dage i køleskab. derefter kan der starte en gæring pga den naturlig forekomst af vildgær. Som alternativ til nedfrysning kan mosten pasteuriseres ved 80 grader og hældes på skoldede glasflasker som tilkapsles.

Til cider produktion hvor man ønsker at udnytte den naturlige vildgær kan det være en fordel at plukke æblerne direkte fra træerne og undlade vaskning af æblerne.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 601010 Kategori: