Starter kultur til spegepølser (25 gram)

Starter kultur til spegepølser (25 gram)

DKK 49,00

ROWU-FERM Starterkultur til naturlig modning af spegepølser.

Indhold 25 gram. Anbefalet dosering til privat brug 1-2 gram pr. kg. kød dvs. posens indhold rækker til 12-25 kg spegepølser.

For den optimale igangsætning af starterkulturen anbefales det at tilsætte kulturen tidligt i processen og samtidig tilsætte en spiseske druesukker pr. kg. kød.

Starterkulturen består af de naturlige bakteriestammer staphylococcus carnosus og Lactobacillus sake, som sikrer en kontrolleret syrnings- og modningsproces i spegepølserne. Starterkulturen har positiv effekt idet den øger beskyttelsen mod andre uønskelig bakterier, og ikke mindst giver en god naturlig smagsudvikling i spegepølserne.

Ved anvendelse af starter-kultur er det vigtig at modningen igangsættes ved at pølserne efter stopning hænges i en temperatur ved ca. 20 grader og ved høj fugtighed i ca. 1-2 døgn derefter kan temperaturen sænkes og vi anbefaler 1. røgning allerede efter ca. 4 dage for at beskytte pølserne mod mugdannelser – lad endelig pølserne modne videre ved ca. 10 grader og giv dem et par gange røg mere med mellemrum så de får ca. 2 døgn med koldrøgning ved max. 25 grader. Efter ca. 4 uger kan du begynde at skære af dine spegepølser for at se om skære fast hed konsistens og smag er som du ønsker.

Den høje fugtighed i starten er for at sikre at overfladen ikke tørrer for hurtigt og lukker til. Af samme grund skal man helt undgå træk der hvor spegepølserne hænger.

Husk at også selvom du anvender starterkultur anbefaler vi tilsætning af 10-12 gram nitritsalt pr. kg. kød for at forhindre pølseforgiftning.

ROUW-FERM starterkultur opbevares på frost – men kan uåbnet også holde sig i flere måneder i køleskab.

Når du har åbnet pakken og brugt lidt af det – anbefaler vi at du vakuumpakker posen med resten og putter den i fryseren – så bevarer du det bedst.

God fornøjelse med dine naturligt modnede spegepølser.

 

På lager

Varenummer (SKU): 403018 Kategori: