Lerovn Pizzaovn Byggesæt

Lerovn Pizzaovn Byggesæt

2.999,00 kr.

Byg din pizzaovn på 5 timer

Det er en sjov proces at blande ler og sand i det rette forhold og sætte det sammen i 3 forskellige lag uden på en sandkuppel med våde aviser. Lerovnen I får ud af det kan når den er tørret og brændt ind fyres op til over 400 grader og bage fantastiske pizzaer og brød. Pizzaovn udendørs i topkvalitet.

Ud af materialerne i dette byggesæt kan du bygge en stor ovn med en indvendig diameter på 80 cm og dermed er der plads til flere pizzaer ad gangen med glødebål i begge sider af ovnen.

I byggesættet medfølger:

  • 25 ildfaste sten i 50 mm tykkelse til den ildfaste bund i ovnen
  • 8 ruller rød-ler med chamotte (ialt 80 kg rødler)
  • Smuld til isolerings-laget
  • 15 genbrugs hårdtbrændte tegl til muret døråbning
  • Skabelon til døråbning
  • Skabelon til sandkuppel
  • Byggevejledning til lerovn

Herud over skal du bruge ca. 200 kg 0-4 betonsand nogle murbaljer til at stampe det sammen i og lidt murer værktøj til at mure dørhvælvingen og måske til at glatte med.

Endelig har du brug for et fundament til ovnen – du kan bygge et fundament i lecablokke eller anvende betonrør fyldt op med sand og måske et lag lacanødder. Et kraftigt træbord på 120 x 120 cm med med et lag gasbeton sten på kan også bruges som fundament. Den færdige ovn vejer omkring 300 kg og derfor skal det være et solidt fundament.

Når fundamentet er klar tager det normalt omkring 4-5 timer for 3 personer at bygge ovnen.

Den færdige ovn skal tørre og brændes ind og så skal der bygges tag hen over ovnen for at undgå at det yderste lag af ler/sand og træfiber opløses når det regner. Anvisningen omkring tørring indbrænding og fyring i ovnen står også beskrevet i den medfølgende byggevejledning.

En fordel ved lerovnen er at du let med lidt ler/sandblanding ka reparere de smårevner der opstår.

Når du har dækket ovnen med tag så ovnen er beskyttet mod regn kan du forvente at ovnen holder i en del år og når du får lyst til at bygge en ny ovn kan du genbruge fundament og bunden af ildfaste sten.

På lager

Varenummer (SKU): 301018 Kategorier: , ,